5 napotkov za temeljito čist avto

31
Nasveti za čiščenje avtomobila

Se radi usedete v čist in dišeč avto, v katerem ni nobene navlake? Najverjetneje ste prikimali, saj v svojem jeklenem konjičku preživite kar nekaj časa in sta vam čistoča in red v njem ravno tako pomembna kot v vašem stanovanju. Vsekakor pa je pomembna tudi njegova zunanja čistoča, tako kot je pomembno, kako izgleda okolica vašega doma.

Za vas smo pripravili pet najpomembnejših nasvetov, kako lahko dosledno ohranite čist avto – njegovo notranjost in tudi zunanje površine. Če boste nasvete upoštevali, se boste v svoje prevozno sredstvo vedno z veseljem usedli, vožnja do službe ali kateregakoli drugega cilja pa bo potekala prijetneje, udobneje in nenazadnje tudi varneje.

1. Svoj jekleni konjiček temeljito očistite vsaj enkrat na teden

Verjetno svoj avto čistite ob vikendih, ko imate za to nekoliko več časa. Če v okolici svojega doma za to nimate primernega prostora, lahko za to poprosite svoje sorodnike ali prijatelje, ki vam bodo z veseljem za nekaj časa odstopili kos svojega dvorišča.

Avto očistite zunaj in znotraj. Pri delu vam lahko pomaga še kdo, tako bo čiščenje še bolj zabavno in opravljeno nekoliko hitreje. Pri roki imejte vse potrebne pripomočke, ki pa naj bodo kakovostni, da svojega jeklenega konjička ne boste po nepotrebnem poškodovali.

2. Pri čiščenju avta uporabljajte kakovostno avto kozmetiko

Naredite si temeljit seznam, kaj vse potrebujete pri čiščenju svojega avta. Verjetno imate doma dovolj zmogljiv sesalnik. Če ne, si ga lahko kje izposodite za nekaj ur. Ne pozabite niti na primerno mehke in kakovostne krpe.

Brisanje avtomobila
Za brisanje avtomobila moramo uporabljati mehke in kakovostne krpe.

Kupite si tudi vrhunsko avto kozmetiko. Če je še nimate pri roki, jo lahko naročite kar v spletni trgovini, kjer boste na enem mestu dobili prav vse: šampon za avto, vosek za avto ter številna druga sredstva, ki vplivajo na končni izgled avtomobila.

3. V notranjost avta namestite tepihe in prevleke za avto sedeže

Če želite čistočo avta ohraniti na dolgi rok, boste morali v njegovo notranjost namestiti kakovostne tepihe, ki vam bodo pomagali na najboljši način zaščititi tla jeklenega konjička. Na trgu lahko izbirate med zelo priljubljenimi tipskimi tekstilnimi tepihi za avte. Za zimski čas pa vam priporočamo nakup gumijastih tepihov.

Tudi avto sedeže primerno zaščitite s prevlekami, ki naj bodo narejene iz čim boljših materialov. Takih, da boste lahko prevleke enostavno očistili in prali. Na dolgi rok vam bo tovrstna dodatna oprema v avtu omogočila, da boste svoj jekleni konjiček veliko lažje prodali, saj sta tudi od čistoče in ohranitve poda ter avto sedežev odvisna cena in interes kupca.

4. Nekajkrat na leto naj vam avto očistijo strokovnjaki

Dovolite si, da vam vsaj dvakrat na leto avto očistijo strokovnjaki. Ti vam bodo temeljito očistili tudi tiste dele, na katere sami pogosto pozabite ali pa so vam težje dosegljivi.

Strokovnjaki pri svojem delu uporabljajo vrhunske naprave, ki omogočajo, da je avto po čiščenju videti kot nov. Za takšno storitev pa niti ne boste odšteli prav veliko denarja.

5. V avtu ne prevažajte težjega in umazanega tovora

Če se le da, v svojem avtu ne prevažajte umazanega tovora, ki bi lahko povzročil večjo škodo. To pomeni, da bi na sedežih ostali umazani oljni madeži ali da bi se celo raztrgali.

Na trgu si lahko kupite strešni kovček ali kaj podobnega. Sicer pa za tovor raje uporabljajte prtljažnik, ki ga prav tako ustrezno zaščitite.