Za jekleni konjiček

Vsak vesten motorist uporablja pokrivalo za motor

Pokrivalo za motor

Vsega lepega je enkrat konec. Tako se konča tudi motoristična sezona. Vsak vesten motorist na koncu poskrbi, da je motorno kolo na varnem pred vplivom okolja. Tudi če imamo motorno kolo shranjeno v garaži, je priporočljivo, da ga zaščitimo s pokrivalom za motor. Celo v zaprtih prostorih se na motornem kolesu nabira prah, ki lahko škodi vsem delom motorja.

Pokrivalo za motor bo poskrbelo, da bo vaše motorno kolo varno, lak motorja pa bo ostal nepoškodovan. Vitalni deli motorja bodo varni pred drobnim prahom, ki na začetku motoristične sezone pomeni težji zagon motorja. Ko se bo motoristična sezona ponovno začela, boste lahko svojega jeklenega konjička uporabili takoj. (več …)

Published: 12. 3. 2018 | Comments: 0

Obrabljeni končniki in varnost v prometu

Slabo stanje slovenskih cest hitro privede do obrabe končnikov in amortizerjev. Obrabljenost obeh delov moramo redno spremljati, saj le tako lahko preprečimo večje poškodbe podvozja. Pogostost menjave je odvisna od kakovosti vozne površine, števila prevoženih kilometrov, našega stila vožnje in samega vozila.

Obraba se najbolj kaže tedaj, ko skušamo rahlo zaviti v katero koli smer, a vozilo ne spremeni smeri vožnje. Temu strokovnjaki pravijo zračnost v volanskih končnikih. Menjavo le-teh lahko izvedejo serviserji, ali pa jih poceni zamenjate kar sami. (več …)

Published: 4. 8. 2017 | Comments: 0

Podloga za prtljažnik ni zgolj za službena vozila

Marsikatero službeno vozilo, s katerim se skrbi za opravljanje različnih del na terenu, je precej slabo ohranjeno, saj pride hitro do obrabe in poškodb, ki so opazne. Če opravljate delo, pri katerem uporabljate veliko najrazličnejšega orodja, je prtljažnik gotovo do vrha poln, včasih je kar težko vanj zložiti prav vse, kar potrebujete. Pogosto se poleg prtljažnika uporabi še strešne nosilce, na katere se naloži večje rekvizite.

Da prtljažnik ni hitro umazan in obrabljen, pride prav podloga za prtljažnik, s katero ga učinkovito zaščitite in si tako zagotovite, da ostane prtljažni del nepoškodovan. Kdaj vam ta pride najbolj prav pri delu, pa tudi v prostem času? (več …)

Published: 25. 4. 2017 | Comments: 0