Za uspešen posel

Zaščita zaposlenih z odsesovalnim sistemom

Odsesovalni sistem

V našem kraju so odprli novo podjetje, ki se ukvarja z varjenjem in brušenjem kovinskih materialov. Nisem seznanjena, kaj natančno počnejo, a v lokalu s hitro prehrano sem poslušala dva delavca. Pogovarjala sta se o tem, da bodo začeli z nameščanjem novega sistema za odpraševanje in odsesavanje prahu. Pravita, da je trenutno nameščeni sistem že zastarel in da verjetno vpliva tudi na zdravje delavcev.

Drobni prah je za zaposlene ob dolgotrajni izpostavljenosti lahko nevaren. Zbolijo lahko za dihalno-pljučnimi boleznimi in dolgotrajnimi okvarami dihalnega sistema. Odsesovalni sistemi so zato v takšnih podjetjih nujno potrebni za zaščito in ohranjanje zdravja delavcev, ki vsakodnevno delajo v takšnih razmerah. (več …)

Published: 17. 1. 2018 | Comments: 0

Z domeno do poslovnega uspeha

Danes skorajda ni dejavnosti, kjer ne bi bilo prisotne hude konkurence. Vsak mora biti pri tem, kar opravlja, izjemno dober, saj so v nasprotnem primeru možnosti za poslovni uspeh nizke. Ponudnik izdelkov ali storitev mora imate dovolj znanja in izkušenj, povezovati se mora s poslovnimi partnerji, potrebna je tudi dobro zastavljena strategija. V hitro razvijajočih se trgih pa ne moremo mimo kakovostne spletne predstavitve, ki sestoji iz štirih osnovnih elementov: domene, spletnega gostovanja, spletne strani ter SSL certifikata.

V današnjem prispevku bomo pozornost namenili domeni, s katero ima stik prav vsak obiskovalec spletne strani. Dejstvo je, da je domena zelo pomemben element z neposrednim vplivom na poslovni uspeh oziroma neuspeh. Na koncu bomo na kratko predstavili še SSL certifikat, ki je od letošnjega leta prav tako obvezen sestavni element spletne predstavitve. (več …)

Published: 9. 3. 2017 | Comments: 0

Strokovno prevajanje nemščine

Nemščina velja za jezik, ki ima precej zahtevno slovnico oziroma gramatiko. Marsikdo, ki nemščino sicer dobro govori in nima težav niti pri pisnem izražanju v nemščini, ve, da je za popolno pravilnost besedila bolje, da tega odstopi v prevod šolanemu prevajalcu, ki mu prevajanje nemščine ne povzroča niti najmanjše težave oziroma nima nobene težave s kakšnimi malo manj znanimi oziroma redkeje uporabljenimi izrazi, prav tako pa tudi ne z nemško slovnico in pravopisom.

Če potrebujete slovensko verzijo besedila, katerega izvorni jezik je nemščina, pa je delo seveda nekoliko lažje. Še vedno je potrebno nemščino odlično obvladati, a predvsem je pomembneje, da znamo besedilo primerno in pravilno zapisati v slovenščini.

Prevod in lektura nemškega jezika

Če tudi vam nemščina kdaj povzroča težave, vi pa si želite popolnoma pravilne komunikacije, se lahko obrnete na prevajalsko podjetje DigitPen. Pri njih velja nemščina za enega od preprostih jezikov, saj prevajajo tudi v marsikaterega težjega, ki nam ni tako blizu kot nemški. Pri DigitPen prevajanje nemščine opravljajo za najrazličnejša slovenska besedila, ne glede na to, ali gre za splošna besedila ali leposlovje ali strokovna besedila, saj za delo vedno poiščejo prevajalca, ki nima le znanja jezika in izkušenj s prevajanjem, temveč ima izkušnje tudi s področjem, ki ga prevaja. Torej nima težav s strokovno terminologijo in dobro ve, kaj kakšna stvar pomeni. Prevajanje nemščine vedno vključuje tudi lektoriranje, tako da ni nazadnje nobenega dvoma, da je prevod zares visoko kakovosten. (več …)

Published: 30. 4. 2016 | Comments: 0

Kmetijski oglasnik ustvarja uspešno komunikacijo med kmeti in podjetji

Za kmetovanje je dandanes potrebna sodobna kmetijska mehanizacija, pri čemer se lahko kmetje odločijo tako za nakup nove kot rabljene. Nova mehanizacija se večinoma najde pri podjetjih, ki se ukvarjajo z njenim uvozom ali izdelavo, rabljena kmetijska mehanizacija pa najpogosteje najde pot od enega kmeta do drugega, pri čemer je v veliko pomoč kmetijski oglasnik. Najboljši je seveda v koraku s časom in tako kmetom prihrani veliko poti, časa in tudi stroškov.

Kmetijski oglasnik z vedno svežo ponudbo

Na spletni strani, ki nudi vse potrebno za kmetijstvo, kjer je glavna vsekakor kmetijska mehanizacija, poleg te pa še vse potrebno za v delavnico, za urejanje okolja, za gozdarstvo, sadjarstvo in čebelarstvo, se redno dodajajo nove ponudbe, ki jih oddajajo tako kmetje kot druge fizične osebe, pa tudi podjetja. Tako lahko najdete marsikaj, kar potrebujete za izboljšanje pridelave na svojem posestvu, pa tudi vse tiste materiale in orodja, brez katerih ni mogoče ponuditi domačih izdelkov. Ravno tako ponuja kmetijski oglasnik lep nabor strojnih uslug, torej boste vedno našli pravega mojstra s pravo mehanizacijo oziroma pravim orodjem za določeno delo. (več …)

Published: 15. 12. 2015 | Comments: 0

MIG varjenje

Pri ročnem varjenju ločimo MAG, MIG in točkovno varjenje. MIG varjenje predstavlja varjenje z neoplaščeno elektrodo s pomočjo inertnega argona, MIG pa je dejansko okrajšava za »Metal Inert Gas«.

Kakšen je postopek za MIG varjenje?

Varjenje s čistim argonom omogoča zelo čiste in gladke zvare, česar pri varjenju s CO2 (MAG varjenje) ne moremo doseči. Res je, da je argon dražji, vendar se za MIG varjenje kljub temu izplača odločiti, če hočemo višjo kakovost izdelkov. Mehanske lastnosti zvara so namreč precej boljše in lahko se odločimo tudi za navarjanje (na primer pri izrabljenih elementih), varimo pa lahko tako lahke kovine in njihove zlitine kot tudi nerjaveča ali legirana jekla. MIG varjenje nam omogoča tudi zelo enostavno avtomatizacijo. (več …)

Published: 27. 11. 2015 | Comments: 0

Newsletter marketing

Ste si kdaj ob pričetku prodajanja novega proizvoda, predbožično nakupovalno norijo ali v času znižanj rekli, da bi bilo dobro vaše kupce obvestiti o tem, kaj imate v ponudbi? Ena od možnosti je newsletter marketing, ki predstavlja zanimiv pristop k marketingu in komuniciranju prodajalca s potrošnikom. Zakaj? Ker ta prejme novičke kar v svoj predal za elektronsko pošto, te pa niso zgolj letak z ugodnimi cenami: newsletter marketing vključuje tudi vsebino,kar pomeni, da potencialne kupce dejansko informira o blagovnih znamkah, storitvah, izdelkih in o vsem, kar je z njimi povezano. Za informacije pa vemo, da lahko vsaj vplivajo na mnenja, če že ne spreminjajo svet.

Zakaj newsletter marketing?

Newsletter marketing vam omogoča, da svoje potencialne stranke (in tudi redne stranke) obveščate o vsem, kar se dogaja, ne da bi jim dali občutek, da jih ves čas zasipate z »reklamami«. Bistvo je namreč v tem, da newsletter marketing spremenimo v tako imenovani »content marketing« oziroma posredovanje vsebin. Prejemniku naših elektronskih sporočil res ponujamo svoje izdelke in storitve oziroma jih informiramo o blagovni znamki in ponudbi, vendar jim ponujamo še nekaj več. Nekaj, kar je veliko bolj dobrodošlo in daje vtis, da nam ne gre zgolj za prodajo. (več …)

Published: 14. 10. 2015 | Comments: 0

Najem virtualne pisarne

Kaj je virtualna pisarna in kdaj se vam jo izplača najeti? Pravzaprav si marsikdo virtualno pisarno predstavlja povsem napačno. Mnogo ljudi je mnenja, da gre za »imaginarno« pisarno, ki dejansko ne obstaja – virtualna pisarna naj bi po njihovem dejansko predstavljala delo od doma, pri katerem pisarne sploh nimamo, temveč opravljamo delo na primer na računalniku v svojem kabinetu ali dnevni sobi, ne pa v pravih pisarniških prostorih, ki so že po videzu poslovni prostori in v katerih lahko sprejemamo stranke. A ta predstava je napačna, kajti virtualna pisarna dejansko pomeni nekaj povsem drugega – in pri njej lahko še vedno opravljate delo tudi na računalniku naravnost iz svoje postelje, če tako želite, ali pa na kakršen koli drug način, tudi na terenu.

Kaj je virtualna pisarna?

Če želite registrirati svoje podjetje, potrebujete poslovni naslov, za katerega morate pridobiti soglasje lastnika nepremičnine oziroma v večstanovanjskih stavbah tudi soglasje sosedov. Tudi v primeru, da ne boste opravljali dejavnosti, ki zahteva prave poslovne prostore, pa se lahko tu zaplete. Če dovoljenj ne dobite, se znajdete v zagati – in to rešuje virtualna pisarna. (več …)

Published: 18. 9. 2015 | Comments: 0

Je ustanovitev s.p. zagotovo prava ideja?

Podjetništvo je za nekatere stvar izbire, za druge nuja. Vsekakor je ustanovitev s.p. dobra zamisel takrat, kadar se zanj odločimo zaradi ljubezni do nekega dela, ne pa zgolj zato, da bomo podjetniki na papirju. Zagotovo pa ustanovitev s.p. ni edina možnost, ki vam je na voljo.

Kadar odprete s.p. kot svojo osnovno dejavnost oziroma postanete samozaposleni, bo vaše podjetje postalo vaša služba. Če ste že v delovnem razmerju in si želite dodatne dejavnosti, pa imate možnost za ustanovitev s.p. kot »popoldanski podjetnik«, kot so temu nekoč dejali. V tem primeru za vaše delo preko s.p. ne boste plačevali prispevkov v celoti, saj so ti za vas plačani že v vaši redni službi.

Poleg samostojnega podjetništva pa lahko delate tudi na druge načine. Če se vam ustanovitev s.p. ne zdi najboljša zamisel, se lahko odločite tudi za osebno dopolnilno delo, če imate seveda temu primerno dejavnost. Prav tako vam je za nekatera dela omogočeno delo prek avtorskih pogodb, kadar gre seveda za avtorska dela. (več …)

Published: 19. 7. 2015 | Comments: 0