Priljubljene vodene vadbe za ženske

97
Vodene vadbe za ženske

V zadnjem času so izjemno priljubljene vodene vadbe, ki so namenjene vsem generacijam, ne glede na starost in spol. Tovrstnih vadb se najpogosteje poslužujejo ženske. Če razmišljate o tem, da bi se prijavili na skupinsko vodeno vadbo, bo današnji članek za vas kot nalašč.

V nadaljevanju si bomo namreč pogledali, katere vodene vadbe za ženske so najbolj priljubljene, poleg tega pa bomo našteli tudi njihove glavne prednosti. Na koncu bomo zapisali še nekaj o tem, kako si lahko ženska izbere pravo vadbo zase.

Katere so najbolj priljubljene vodene vadbe za ženske?

Raziskave kažejo, da so med najbolj priljubljenimi vadbami za ženske tiste, ki so namenjene oblikovanju telesa, pridobivanju moči in vzdržljivosti, izboljšanju koordinacije in ravnotežja, zabavi ter druženju ob športu.

In katere skupinske vadbe sodijo v naštete kategorije? Brez pomislekov lahko sem uvrstimo jogo, pilates, vadbo TNZ (trebuh, noge, zadnjica), ME (metabolic effect) in podobne.

Katere so glavne prednosti vodenih vadb?

Ko je govora o prednostih skupinskih vadb za ženske, sta poleg odprave odvečnih kilogramov in oblikovanja telesa na vrhu lestvice zagotovo tudi motivacija in vzpodbuda. Ženske imajo ob sebi osebo, ki jih spodbuja in usmerja.

Tudi zabava in druženje sta pomembni prednosti, saj je telovadba v dvoje ali v skupini dokazano boljša in učinkovitejša. Nenazadnje je prednost tudi v intenzivni in močni vadbi, ki je odvisna od tega, katero vadbo ženska izbere.

Kako ženske izberejo pravo vadbo zase?

Strokovnjaki jim svetujejo, da si na začetku postavijo nekaj ključnih vprašanj, na podlagi katerih bodo lahko določile ustrezno vodeno vadbo zase. Prvo pomembno vprašanje, ki si ga mora vsaka ženska zastaviti, je, zakaj se je sploh odločila za vadbo, kakšni so njeni cilji in kaj želi s tem doseči. Drugo, prav tako pomembno vprašanje, pa je, ali bi raje aerobno vadbo ali vodeno vadbo, kjer je poudarek predvsem na moči. In nenazadnje se mora vprašati, kolikokrat na teden se želi udeležiti treninga.

Sicer so vodene vadbe namenjene prav vsem. Vsak udeleženec, ne glede na starost in spol, sam nastavi uteži oziroma prilagodi zahtevnost aktivnosti. Vadba je posebej zabavna tudi zato, ker poteka ob odlični glasbi, strokovno podkovanih inštruktorjih in lastni izbiri obremenitve. To je bistvo, ki vsekakor omogoča hitro doseganje zastavljenih ciljev.