Pomen pravilnega prezračevanja

3
Prezračevanje s prezračevalnim sistemom

Vsi se še kako dobro zavedamo, da v prostorih, kjer bivamo ali delamo, potrebujemo vedno svež zrak. Če tega ni, nas hitro prične boleti glava, počutimo se utrujeno in zaspano. Ni pa pomen prezračevanja zgolj v tem, ampak je le to pomembno še za marsikaj drugega.

Nihče si v svojem stanovanju namreč ne želi plesni in prav redno prezračevanje je ključnega pomena, da do tega ne pride. Vlaga, ki se zadržuje v prostorih, prihaja iz različnih virov. Od kuhanja, prhanja do izdihanega zraka samih prebivalcev. Če nima kam, se vlaga navadno ustavi po vogalih in stropovih sten, kar pa postane idealno okolje za nastanek zidne plesni.

S prezračevanjem nad zidno plesen

Če boste stanovanje pravilno prezračevali, boste storili največ, kar lahko naredite za zdravo okolje, v katerem živite, in poskrbeli, da zidna plesen v vašem domu ne bo našla zatočišča zase. Eno je, da redno in pravilno prezračujete, kar pomeni, da odpirate okna na stežaj, ustvarite prepih, prezračite in zaprete.

Tudi pozimi, le da takrat večkrat na dan in zgolj po nekaj minut, sicer bi pretirano ohladili notranje stene, kar pa prav tako ne bi bilo dobro za vaš proračun pri ogrevanju. Druga možnost, ki se odlično izkaže, pa so seveda prezračevalni sistemi.

Prezračevalni sistem poskrbi za pravo ravnovesje

Ker mora biti v vašem stanovanju vedno svež zrak, ne želite pa si, da bi denimo pozimi svoje stanovanje pretirano ohladili, so prezračevalni sistemi naravnost idealna rešitev. Poleg tega, da poskrbijo za stalen dotok svežega zraka, bodo izjemno učinkoviti tudi v boju zoper zidno plesen, saj odstranijo odvečno vlago iz prostora.

Prezračevalni sistemi Orca

Na račun prezračevalnih sistemov boste pozimi nekaj prihranili tudi pri ogrevanju, saj odpiranje oken ne bo več potrebno. V stanovanje bo dotekal zgolj zrak bogat s kisikom, brez žuželk ali morebitnih alergenov. Prezračevalni sistemi Orca so enostavni za vgradnjo in krmiljenje, ki poteka kar s pomočjo dajinskega upravljalnika. Odločite se za svež zrak!