Vsak vesten motorist uporablja pokrivalo za motor

56
Pokrivalo za motor

Vsega lepega je enkrat konec. Tako se konča tudi motoristična sezona. Vsak vesten motorist na koncu poskrbi, da je motorno kolo na varnem pred vplivom okolja. Tudi če imamo motorno kolo shranjeno v garaži, je priporočljivo, da ga zaščitimo s pokrivalom za motor. Celo v zaprtih prostorih se na motornem kolesu nabira prah, ki lahko škodi vsem delom motorja.

Pokrivalo za motor bo poskrbelo, da bo vaše motorno kolo varno, lak motorja pa bo ostal nepoškodovan. Vitalni deli motorja bodo varni pred drobnim prahom, ki na začetku motoristične sezone pomeni težji zagon motorja. Ko se bo motoristična sezona ponovno začela, boste lahko svojega jeklenega konjička uporabili takoj.

Kvalitetno pokrivalo za motor je pot do uspeha

Kvalitetno pokrivalo za motor je izdelano iz trpežnega materiala. Izdelano je iz materialov, ki so prijazni do laka ter vseh vitalnih delov motornega kolesa. Skrb za motorno kolo je ključ za nemoteno delovanje dolga leta. Zanj moramo zato skrbeti ne samo, ko ga uporabljamo na cesti, ampak tudi, ko je shranjen.

S pokrivalom za motor poskrbimo za to, da se motor ne opraska. Prav tako so vitalni deli zaščiteni pred prahom. Motorno kolo mora biti zaščiteno ne glede na to, ali ga shranjujemo na prostem ali v zaprtih prostorih. Povsod lahko pride do posledic vpliva okolja. S pokrivalom za motor te negativne posledice preprosto odpravimo. Uporaba je enostavna in motor zaščitimo praktično v trenutku.

Nekaj nasvetov, kako zaščititi motorno kolo

Pomembno je, da izberemo pravilno velikost motornega pokrivala, da bo zaščiteno in pokrito v celoti. Kot smo že omenili, mora biti izdelano iz trpežnih materialov, da ga bomo lahko uporabljali, ko ga bomo potrebovali.

Preden motor zaščitimo s pokrivalom za motor, naj bo motor čist. Vsi vitalni deli morajo biti dobro očiščeni. Pogonski deli, predvsem veriga, morajo biti ustrezno naoljena. Motorno kolo mora biti ohlajeno, da ne pride do poškodovanja motornega pokrivala.

Pokrivalo pritrdimo tako, da bo ves čas ostalo na svojem mestu in da bo motorno kolo zaščiteno. Po končani uporabi pokrivala tega shranimo v zaščitno vrečo in pospravimo do ponovne uporabe. Po potrebi pokrivalo za motor občasno tudi očistimo.