Za dom in vrt

Kakšen jedilni stol izbrati?

Izbira jedilnih stolov

Še ne tako dolgo nazaj so bile jedilnice del bivalne kuhinje, le v večjih hišah so bile od nje ločene. Zdaj pa so večinoma del odprtega kuhinjsko-dnevnega prostora. Sodobna jedilnica je postala tudi družabni in marsikje najpomembnejši del bivalnega prostora. In ravno zato nas še toliko bolj skrbi, kako v tak prostor umestiti jedilno mizo in stole.

V današnjem prispevku se bomo posvetili izbiri ustreznih jedilnih stolov. Zaupali vam bomo, kakšen jedilni stol je najprimernejši za vaše potrebe. Med drugim vam bomo povedali, da je najpomembnejše, da na njih udobno sedite in da so jedilni stoli lahko v popolnem kontrastu z jedilno mizo. (več …)

Published: 5. 3. 2019 | Comments: 0

Izboljšajmo izgled vsakega prostora z nalepkami

Nalepka rdeči regrat

Danes lahko opazimo, da ima vedno več domov stenske nalepke. To je odličen način, da doprinesemo nekaj dodatne svežine v naš dom. Podjetja pa jih uporabljajo, da si gradijo svojo znamko in ustvarjajo prijeten občutek za svoje zaposlene in stranke. Uporabljajo jih tudi notranji oblikovalci, saj so odličen dodatek skoraj vsakemu prostoru.

Izmed najbolj popularnih vrst nalepk so stenske nalepke s citati. Poglejmo si, kako si z njimi lahko izboljšamo bivanje v domačem in poslovnem okolju. (več …)

Published: 24. 1. 2019 | Comments: 0

Pametna hiša popolnoma po meri, z zaslonom na dotik

Inteligentna zgradba oziroma pametna hiša je bila še nedolgo nazaj nekaj, o čemer smo razmišljali kot o znanstveni fantastiki. Hiša, s katero nimamo kaj veliko dela, saj je za vse poskrbljeno avtomatično, se je zdela nekaj nepojmljivega. A tehnologija nas je presenetila in nadzorni sistem, ki omogoča takšne pametne zgradbe, je že nekaj časa na voljo. Sprva so se tovrstni sistemi uporabljali predvsem za velike poslovne in komercialne stavbe, na primer hotele, kjer je bilo potrebno poskrbeti za čim večjo avtomatizacijo ogrevanja, hlajenja, razsvetljave in drugih sistemov. Sedaj pa je takšno upravljanje na voljo tudi manjšim, zasebnim uporabnikom, ki si želijo, da bi jim pametna hiša naredila bivanje bolj udobno, bolj preprosto in tudi precej cenejše. (več …)

Published: 17. 11. 2016 | Comments: 0

Montažne hiše – prihodnost individualne gradnje

Pri gradnji individualnih hiš je večina še dve desetletji nazaj prisegala na klasično gradnjo, saj je ta omogočala veliko več kreativnosti kot montažna hiša. Danes pa ni več tako. Montažne hiše omogočajo, da je vsak dom povsem unikaten, saj nudijo veliko izbir, kjer se končni videz lahko spremeni glede na eno ali drugo odločitev investitorja. Poleg tega pa ima gradnja montažne hiše še veliko drugih prednosti, zaradi katerih je odločitev za klasično gradnjo postala povsem nesmiselna.

Kaj vam nudi montažna hiša?

1. Montažne hiše vam omogočajo, da pridete do lepe, arhitekturno dovršene nepremičnine brez veliko razmišljanja. Načrti so hitro pripravljeni, saj gre bolj kot ne za združevanje že pripravljenih načrtov, kjer gre zgolj za razlike, ki ste jih določili sami – spremembo površine, oblike strehe, števila etaž, števila spalnic, videz fasade …

2. Montažna hiša je hiša, ki se postavi najhitreje. Ne želite po pridobitvi gradbenega dovoljenja več let zidati, temveč bi se radi vselili že čez tri mesece? Montažne hiše to omogočajo, saj je proizvodnja hitra, prav tako pa tudi montaža. (več …)

Published: 18. 7. 2016 | Comments: 0

Vhodna vrata so stara kot človek

Že pračlovek je dobro vedel, da mora svoje domovanje, svojo posest in navsezadnje sebe zaščititi pred plenilci od zunaj ter nepredvidljivimi in neizprosnimi vremenskimi pojavi. Zato je izumil vhodna vrata in si s to pogruntavščino omogočil preživetje ne samo sebi, ampak celotnemu človeštvu. In odkar je prvi pračlovek, ki je bil zagotovo moškega spola, potisnil prvo skalo pred votlino, ki jo je imenoval dom, se je začelo. Pravimo moški, ker je bila zagotovo njegova družica tista, ki je začela s poslikavami na skalo v funkciji vhodnih vrat in tako poskrbela za estetsko dovršenost novega izuma.

Moderna vhodna vrataIn tako je še danes. Od časov pračloveka so tako vhodna kot tudi notranja vrata prehodila pisano pot. Vsako ljudstvo si je ustvarilo svojo kulturno dediščino vhodnih vrat. Pri nas se ponašajo velika, težka, masivna lesena kmečka vhodna vrata, ki bi jih danes označili za rustikalna vhodna vrata in prihajajo spet vedno bolj v ospredje, ko se modni trendi vračajo k enostavnim in ravnim linijam. Tem modnim linijam piko na i in rahlo popestritev dajo nežno zaobljeni robovi.

Če si želite nekoliko drugačnih vrat in s tem stopiti iz povprečja, morate le vaše ideje zaupati fantom iz Mizarstva Oblak Boštjan, ki bodo s svojimi izkušnjami in strokovnim znanjem poskrbeli, da boste postali ponosen lastnik hišnih vhodnih vrat. (več …)

Published: 12. 6. 2016 | Comments: 0

Canon kartuše za tisk neverjetnih fotografij

Gotovo je tudi vas skušal že marsikdo prepričati, da potrebujete za tisk dobrih fotografij nujno laserski tiskalnik, vendar ni tako. Dobre rezultate lahko dosežete tudi z »ink jet« tiskalnikom, če le imate zmogljiv model, katerega namen je tudi tisk fotografij. Govorimo o tiskalnikih znamke Canon, kjer se uporabljajo Canon kartuše z več odtenki, kot smo jih običajno vajeni.

Canon kartuše z množico barvnih odtenkov

Običajni tiskalniki uporabljajo kartuše s črnim barvilom, poleg tega pa še tri druge osnovne barve, ki so lahko na voljo posamično ali pa združene v tako imenovano kombinirano kartušo. Canon kartuše pa ponujajo več. Poleg črnega barvila ne zagotavljajo le klasičnih cyan, magento in rumene, s katerimi smo pogosto precej omejeni, temveč tudi druge: zeleno, sivo, svetlo sivo, svetlo cyan, svetlo magento … Posebna kartuša je na voljo tudi za tako imenovano mat črno. Canon kartuše torej ponujajo odličen nabor vseh potrebnih odtenkov za tisk fotografij, našli pa boste kar nekaj različic za različne »ink jet« tiskalne naprave, ki si jih lahko ogledate in jih med seboj primerjate na kartuše.net. (več …)

Published: 8. 3. 2016 | Comments: 0

Foto tapete in stenske nalepke poživijo vaš dom

Urejanje doma je vedno prijetno, saj si ustvarjamo prostor po svojih željah in za svoje potrebe oziroma za potrebe svoje družine. Pri opremljanju in dekoraciji se večinoma posvečamo pohištvu, a tudi odlično opremljen prostor je pogosto videti prazen, če ne posvetimo dovolj pozornosti tudi stenam. Te lahko naredimo bolj privlačne z izbiro zanimivih barv, z dekorativnimi elementi, kot so slike in fotografije, lahko pa se odločimo tudi za bolj sodobne pristope. Če bi radi stene popestrili z zanimivimi motivi, so nam na voljo tako stenske nalepke kot foto tapete, ki v sliko spremenijo kar celotno steno.

Kdaj se je najbolje odločiti za stenske nalepke?

Stenska nalepkaStenske nalepke so zanimiva dekoracija, ki se namesti povsem enostavno, na voljo pa vam je obilo zanimivih motivov, pri katerih lahko sami določate tudi barvo ter velikost.

Na spletni strani stenska-nalepka.si si lahko ogledate pestro ponudbo, primerno tako za stanovanjske objekte kot poslovne prostore, saj je motivov toliko, da se zagotovo najde primernega za vsak okus. Oziroma, povedano bolj odkrito: motivov je toliko, da je odločitev kar težka! (več …)

Published: 23. 2. 2016 | Comments: 0