Otroško kolo s pomožnimi kolesi

121

Veliko otrok si želi imeti svoje kolo in se z njim voziti po ulicah, ampak se ga mora najprej naučiti voziti. Nekateri starši pomagajo otrokom najprej tako, da na otroško kolo pritrdijo pomožna kolesa, ki otroku nudijo varnost, saj se z njimi ne morejo prevrniti, niti med vožnjo in niti, ko se ustavijo. Je pa res, da se starši vedno raje odločijo za poganjalčke kot pa za kolo s pomožnimi kolesi, saj se otrok z njimi veliko več nauči in gre lahko hitreje na navadno otroško kolo – brez večjih težav.

Otroško kolo in poganjalček

Poganjalček
Poganjalček iz lesa

Poganjalčki so dandanes vedno bolj priljubljeni in vsak starš pred nakupom otroškega kolesa (chebeltza.com) najprej kupi poganjlačka, da otrok približno občuti, kako naj bi bilo na kolesu. Pomaga mu tudi, da se nauči popolnega ravnotežja med vožnjo, saj se drugače ne more peljati, če ne dvigne nog v zrak. Tudi ko se ustavi, mora dati noge na tla, da se ta ne obrne, ravno tako kot pri navadnem otroškem kolesu. Če pa bi imel na njem pomožne koleščke, se otroško kolo ne more prevrniti in tudi ne potrebuje ravno veliko ravnotežja, saj ga vedno ščitijo koleščki na obeh straneh. To pa je eden izmed vzrokov, da se otroci težje odvadijo pomožnih koles, saj se z njimi že precej razvadijo. Iz poganjlačka na kolo pa otrok prestopi lažje, ker je že navajen, da lovi ravnotežje in da stopi z nogami na tla, ko se ta ustavi.

Otroško kolo risanih junakov

Otroško kolo za deklice
Otroško kolo za deklice

Kot vsi vemo so risani junaki glavna zanimivost otroških let in tudi najbolj pritegnejo njihovo pozornost. Dandanes lahko kupimo igrače, slike, oblačila, nalepke in praktično vse s poslikavo risanih junakov. Tudi otroško kolo je ena izmed stvari, ki jih otroci obožujejo, še posebej, če so barvni in porisani. Poslikave risanih junakov na otroških kolesih so v zadnjih nekaj letih praktično popolnoma obnoreli svet oz. bolj natančno otroški svet, saj so otroci še bolj navdušeni nad njimi, ker lahko imajo na svojem kolesu svojega najljubšega risanega junaka. Otroško kolo za fantka in otroško kolo za punčko se med seboj zelo razlikujeta in ju lahko brez težav razločimo. Po drugi strani pa so nekatera kolesa tudi zelo nevtralnih barv, takšne pa imajo lahko tako punčke kot fantki.