Naravno brezkalorično sladilo: Eritritol

69
Eritritol

Ste že kdaj slišali za eritritol – naravno sladilo brez kalorij? Po izgledu in tudi okusu zelo spominja na beli sladkor, primeren pa je predvsem za vse, ki želite izgubiti odvečne kilograme ali zmanjšati vnos ogljikovih hidratov v telo.

Vas o vse bolj priljubljenem brezkaloričnem sladilu zanima več? V nadaljevanju vam bomo o njem zapuali več informacij ter nekaj zapisali o njegovi uporabi, nato pa vam bomo predstavili še nekaj izvrstnih nadomestkov sladkorja.

Eritritol – oblika sladkornega alkohola

Eritritol je edini sladkorni alkohol, ki je brez kalorij in ne vsebuje alkohola. Sladkorni alkoholi so namreč svoje ime dobili po značilni kemijski zgradbi. Ta deloma spominja na alkohole deloma na sladkorje. S tehničnega vidika eritritol uvrščamo med ogljikove hidrate, ki pa se v telesu ne obnaša kot sladkorji ali škrobi, posledično ga telo izloči z urinom.

Eritritol - kemijska spojina

Eritritol pridobivamo z naravnim postopkom fermentacije glukoze, ki prihaja iz gensko nespremenjenega koruznega škroba in se uvršča med naravna sladila. Primeren je za vse osebe, ki so na dieti z malo ogljikovih hidratov oziroma želijo izločiti ogljikove hidrate iz prehrane ali zmanjšati vnos sladkorja ter hkrati želijo zaužiti čim več prehranskih vlaknin. Priporoča se ga tudi ljudem s kandido.

Uporaba eritritola

Eritritol se običajno uporablja kot odlična različica navadnega sladkorja, torej ga lahko uporabite povsod tam, kjer bi sicer uporabili navadni sladkor. Sladilo dosega do 75 % sladkosti navadnega belega sladkorja, zato se priporoča uporaba v nekoliko večji količini; v povprečju za četrtino več.

Eritritol se najpogosteje uporablja za sladkanje toplih in hladnih napitkov, za pripravo sladic, dodajanje sladkosti smutijem, sladkanje žitaric in podobnih živil. Izjemno uporaben je za kuhanje marmelad in sokov, pri kuhi in peki na sploh, ker je obstojen pri zelo visokih temperaturah.

Naravna sladila SugarSweet

SugarSweet je odličen nadomestek sladkorja. Je popolnoma naraven, brez kalorij in brez glikemičnega indeksa ter povsem enake strukture in okusa kot navadni sladkor.

Naravna sladila SugarSweet so lahko izjemno učinkovit pripomoček za izgubo teže, saj je brez energijske vrednosti. Ne vsebuje ogljikovih hidratov iz fruktoze ali glukoze, za katere je značilno, da se ob presežku shranjujejo v odvečno telesno maščobo.

Naravna sladila SugarSweet
Naravna sladila SugarSweet so pripravljena po unikatni recepturi.

Sicer pa je SugarSweet slovenski izdelek in je pripravljen po unikatni recepturi priznanega športnika. Vsebuje eritritol in stevijo, ki sta naravno prisotna v rastlinah. Eritritol se pridobiva s procesom naravne fermentacije, stevija pa z ekstrakcijo iz listov stevia.

Naj še enkrat poudarimo ključne lastnosti izdelka. SugarSweet je odličen nadomestek sladkorja, ima unikatno recepturo, nima kalorij, nima glikemičnih vrednosti in je povsem naravnega izvora. Označen je kot veganski izdelek in je brez GSO.

Na trgu obstaja več različic izdelkov SugarSweet. Priljubljen je tudi SugarSweet Browny, ki predstavlja odličen nadomestek rjavega sladkorja. Uporabljate ga lahko na popolnoma enak način kot klasično vrsto tega izdelka.

Kje kupiti eritritol SugarSweet?

Če posegate po zdravih izdelkih, kot je eritritol SugarSweet, je zelo pomembno, kje izdelke kupujete. Znano je, da je na trgu veliko ponaredkov, ki bodo vašemu telesu kvečjemu škodili. Ravno zato vam priporočamo, da vedno kupujete le na preverjenih mestih.

Odlično mesto nakupa naravnega sladila SugarSweet in drugih zdravih izdelkov je trgovina NutriHolis. To lahko obiščete kar na spletu ali na Zaloški cesti 167 v Ljubljani. Če boste potrebovali nasvet ali dodatno razlago, vam bodo strokovno usposobljeni zaposleni z veseljem odgovorili na vsa vprašanja.