Toplotne črpalke za večje objekte

43
Toplotna črpalka za večji objekt

Da so toplotne črpalke izjemna pridobitev za praktično vsak objekt, saj omogočajo velike prihranke pri stroških ogrevanja, nam verjetno ni treba posebej razlagati. Ker gre za prefinjen sistem izkoriščanja okoliškega zraka in vode ter nekaj malega električnega toka, je povsem jasno, da govorimo o zares velikih prihrankih.

Ti so seveda odvisni tudi od določenih dejavnikov, kot so velikost prostora za ogrevanje, moč in vrsta toplotne črpalke ter tudi stanje toplotne izolacije samega objekta. Če se poigravate z idejo, da bi si omislili katero izmed toplotnih črpalk, vsekakor obiščite spletno stran https://prealpi.si/toplotne-crpalke/.

Uporaba toplotnih črpalk v večjih objektih

Toplotna črpalka Yutaki S80Ker bi bila ena sama toplotna črpalka premalo za ogrevanje večjih objektov, je potrebno razmisliti v drugo smer. Toplotne črpalke je moč povezati v tako imenovani kaskadni sistem. Ta način uporabniku potem omogoča ogrevanje večjih objektov, pa tudi več sanitarne vode.

Pri kaskadnem sistemu govorimo o sistemu, v katerega je vpetih do šest izbranih toplotnih črpalk. Delovanje takšnega sistema je načeloma precej zanesljivo, saj se v primeru okvare ene enote vklopi druga. Na ta način se delovanje v nobenem trenutku ne prekine.

Kje torej lahko uporabimo toplotne črpalke?

Čeprav so nekateri mnenja, da zgolj v stanovanjskih hišah, z določenim modelom, ki zadovolji potrebam in zahtevam, pa temu ni tako. Z ustreznimi toplotnimi črpalkami je moč precej prihraniti pri stroških ogrevanja tudi pri večjih objektih, kot so večstanovanjski objekti, trgovine, poslovni prostori in podobno.

Kot rečeno, potrebno je zgolj preveriti možnosti in se o tem posvetovati s poznavalci in strokovnjaki na tem področju. Ker celoten sistem nadzira avtomatika, je upravljanje tako povsem enostavno, prav tako ni skrbi, da bi nekatere izmed vpetih toplotnih črpalk delovale dlje kot druge, saj program poskrbi za enakomerno obremenitev vseh toplotnih črpalk v mreži.

Na kaj paziti pred nakupom toplotne črpalke?

Vsekakor na to, da bo izbrani model ustrezal vašim potrebam. Torej, zadostil pričakovanemu prihranku glede na vložek in s svojim delovanjem pokril želeno kvadraturo. Bodite pozorni na temperaturni izkoristek. Prav tako je potrebno vedeti, kolikšne temperature dosegate v vašem ogrevalnem sistemu in radiatorjih ob trenutnem sistemu ogrevanja, v kolikor že uporabljate ogrevalno peč.

Toplotna črpalka Yutaki S Combi

Bodite pozorni tudi na izbranega proizvajalca toplotnih črpalk. Najbolj kvalitetne in najbolj zanesljive so vsekakor tiste, ki so na trgu prisotne že dlje časa in ne obljubljajo poceni čudežev pod kakšnim novim imenom in bleščečo reklamo.

Še ena stvar, na katero morate pomisliti pred nakupom, je trenutno stanje toplotne izolacije v stavbi, kjer želite namestiti toplotno črpalko. Ta je odločilna pri tem, kakšen bo vaš prihranek pri stroških ogrevanja, če sploh. Pobrskajte tudi po spletnih forumih na to temo in preverite, kaj menijo ljudje, ki so že bili na vašem mestu. Potem pa je tu še obvezen nasvet, ki se ga mora držati vsak bodoči lastnik tovrstnih črpalk.

Posvetujte se s prodajalcem, morda še prej tudi s kakšnim zunanjim strokovnjakom s tega področja. Presenečeni boste ugotovili, da je verjetno še kar nekaj pomembnih podrobnosti, na katere morda niste pomislili. Verjamemo, da smo vam s temi nasveti nekoliko razjasnili sliko in pogled na nakup toplotne črpalke.