Na kaj je treba paziti pri izdelavi spletnih strani?

73
Izdelava spletnih strani

V zadnjih letih, ko je splet preplavil kup različnih aplikacij za izdelavo spletnih strani in se je pojavila nepregledna možica tistih, ki ponujajo tovrstne storitve, je potrebno biti pri izbiri ponudnika in same storitve zelo pozoren. Nekatere aplikacije npr. ponujajo brezplačno izdelavo strani, nakar pa človek ugotovi, da je na ta način prikrajšan za kar nekaj običajnih in osnovnih reči.

Žal se do tega spoznanja navadno pride na koncu, ko je bilo vloženega že kar nekaj truda in časa. Brezplačna stran kar naenkrat postane spletna stran v najemu ali pa je potrebno dokupiti kakšen paket že samo zato, da lahko uporabimo lastno spletno domeno. Kot pravijo; nič ni zastonj. Še posebej, če je videti prelepo, da bi bilo res.

Izdelava spletne strani zahteva znanje in čas

Izdelava spletnih strani ni mačji kašelj, pa čeravno želijo nekateri to prikazati na takšen način. Še vedno je potrebno precej časa in znanja, ne glede na to, na kateri platformi se postavlja. Pa tudi predhodnega načrtovanja. Vsaka prava spletna agencija bo svojemu naročniku najprej svetovala prvi korak, potem drugega in tako naprej.

Vsekakor je potrebno pričeti na začetku, kar predstavljata nakup domene ter izbira kvalitetnega gostovanja. Potem pa glede na potrebe izbrati okolje, v katerem se bo spletno stran postavilo. V zadnjem času je daleč najbolj priljubljena spletna platforma WordPress.

WordPress administracija
Uporabniku prijazna WordPress administracija je na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Omenjena platforma omogoča relativno hitro postavitev spletne strani in je hkrati zelo prijazna tudi za kasnejšega uporabnika. Administracija WordPress strani je zasnovana na način, da se jo človek hitro navadi in ne povzroča težav niti tistim, ki nimajo prav dosti znanja s tega področja.

Še en pomemben podatek je, da je WordPress zelo priročen tudi za spletno optimizacijo, na voljo pa je tudi nešteto vtičnikov, s katerimi lahko spletno stran povsem prilagodite svojim željam.

Ko že govorimo o WordPressu in izdelavi spletnih strani, pa ne moremo mimo spletne agencije Primoss, kjer vam bodo znali pomagati pri vseh vprašanjih okoli tega. V podjetju imajo namreč na področju izdelave WordPress strani bogate izkušnje in lepo število referenc.

Prejšnji prispevek5 prednosti mestnega kolesa
Naslednji prispevekKatero žensko torbico izbrati?
Gooie.si
Vam znanje v življenju pomeni veliko? Radi ves čas odkrivate nove zanimivosti in nasvete? Potem vam bo vsebinski spletni portal Gooie.si zagotovo pisan na kožo.