Najlepši poročni dan

77

Poroka je eden najlepših življenjskih dogodkov, ki ga lahko preseže edino rojstvo otroka – vsekakor pa velja, da je poročni dan zabeležen veliko bolj slavnostno. Saj veste, bele poročne obleke zagotovo ne moremo primerjati z belo spalno srajco v porodnišnici. In da bo poročni dan kar najbolj popoln, je potrebnih kar nekaj dobro organiziranih in premišljenih priprav.

Kako dolge priprave zahteva poroka?

Kako bo potekal vajin poročni dan, je odvisno predvsem od tega, kakšni osebi sta, kakšen je vajin življenjski stil in kakšne so vajine želje ter pričakovanja glede poroke. To pomeni, da morata z zaročencem najprej uskladiti osnove. Torej: kje, kako, kdaj in v družbi koga se želita poročiti. To vama bo dalo izhodišča, na podlagi katerih bosta lahko pričela s pripravami.

Če sta nezahtevna in si želita zgolj skromen obred v prisotnosti najbližjih, potem bo povsem dovolj, če se za poroko dogovorita nekaj mesecev pred predvidenim datumom oziroma na matičnem uradu preprosto povprašata, kdaj imajo na voljo prvi prosti termin. Če želita, da bo vajin poročni dan še bolj poseben ter načrtujeta veliko in razkošno poroko, pa bo kar primerno, da vajina zaroka traja leto dni, tako kot veli tradicija. Verjemite – leto dni ni prav nič predolgo, da se pripravi izjemen poročni dan.

Organizacija poroke
Organizacija slavnostne poroke zahteva veliko časa in priprav.

Zakaj se je potrebno na poročni dan pripravljati tako dolgo? V prvi vrsti seveda zato, da si zagotovimo primeren datum poroke na primerni lokaciji. Najbolj zanimive poročne lokacije v Sloveniji so zasedene veliko v naprej, in če želita prav posebno, se bo pač treba prilagoditi. Prav tako bosta morala dosti v naprej izbrati ponudnika hrane in ansambel, pa tudi izbira fotografa, nakup ali šivanje poročnih oblek in vse ostalo terja veliko časa.

Zahteva poroka profesionalnega organizatorja?

PorokaOdvisno od tega, kako zahtevna bo poroka, koliko časa ste namenjeni organizaciji nameniti sami in koliko pomoči lahko pri tem pričakujete od svojih najbližjih. Če morate pri poroki zelo paziti na svoje finance, potem bo bolje, da se organizacije lotite skupaj s starši in poročnima pričama, če vam več pomeni, da nimate skrbi oziroma za organizacijo sami niti nimate časa, pa prepustite večji del dela profesionalcu. Tako boste zgolj potrjevali stvari, ki so vam všeč, in zavračali tiste, ki vam niso – vse telefonske klice, vse dogovore, vse usklajevanje stroškov in vse zaplete, ki jih prinaša poroka, pa bo v vašem imenu urejal nekdo drug.

In nenazadnje – verjemite, da je lahko poročni dan prijetnejši, če nekdo drug skrbi, da bo vse teklo kot po maslu, vi pa se lahko zgolj posvetite sebi in svojemu dragemu.

Prejšnji prispevekKmetijski oglasnik ustvarja uspešno komunikacijo med kmeti in podjetji
Naslednji prispevekMaturantske obleke priznanih blagovnih znamk
Gooie.si
Vam znanje v življenju pomeni veliko? Radi ves čas odkrivate nove zanimivosti in nasvete? Potem vam bo vsebinski spletni portal Gooie.si zagotovo pisan na kožo.