Podloga za prtljažnik ni zgolj za službena vozila

59

Marsikatero službeno vozilo, s katerim se skrbi za opravljanje različnih del na terenu, je precej slabo ohranjeno, saj pride hitro do obrabe in poškodb, ki so opazne. Če opravljate delo, pri katerem uporabljate veliko najrazličnejšega orodja, je prtljažnik gotovo do vrha poln, včasih je kar težko vanj zložiti prav vse, kar potrebujete. Pogosto se poleg prtljažnika uporabi še strešne nosilce, na katere se naloži večje rekvizite.

Da prtljažnik ni hitro umazan in obrabljen, pride prav podloga za prtljažnik, s katero ga učinkovito zaščitite in si tako zagotovite, da ostane prtljažni del nepoškodovan. Kdaj vam ta pride najbolj prav pri delu, pa tudi v prostem času?

Podloga za prtljažnik se v praksi vedno izkaže

Preprosta podloga za prtljažnik, s katero pregrnete prtljažni del avtomobila, je zagotovilo, da vaš tovor ne bo uničeval tekstilnih oblog v prtljažnem delu avtomobila, prav tako pa tudi ne plastike ob straneh. Ne le, da je notranjost zaščitena, temveč podloga preprečuje zdrse tovora in njegovo premikanje med samo vožnjo. Pri tem ni pomembna zgolj varnost avtomobila, temveč tudi varnost tovora samega – če prevažate občutljive stvari, je treba z njimi pač ravnati previdno.

Podloga za prtljažnik

Druga funkcija, ki jo ima preproga za prtljažnik, pa je seveda zaščita pred umazanijo. Material podloge zadrži blato in vodo, preprečuje pa tudi vse druge možnosti onesnaženja. Morda v delovnem avtomobilu prevažate tekočine, ki bi jih bilo ob razlitju iz avtomobila nemogoče odstraniti, na primer barve in lake? S podlogo poskrbite, da tudi ob kakšni neprijetni nezgodi avto ostane čist.

Zaščita prtljažnika za prosti čas

Poleg službene uporabe moramo vedno računati tudi na zasebno, ki ravno tako ne sme biti brezbrižna do avtomobila. Podloga za avto se odlično obnese pri mnogih hobijih. V avto lahko brez skrbi naložimo smučarsko opremo, ki je še mokra od spuščanja po smučišču, ali otroško kolo, ki ga otrok za športni dan potrebuje v šoli. Dostavili ga boste, ne da bi se v avtomobilu pojavile praske in odrgnine.

Podloga za prtljažnik pa je včasih še bolj uporabna. To vam lahko povedo lovci in drugi ljubitelji pustolovščin v gozdu, ki v avtu ne želijo umazanije, pa tudi lastniki štirinožnih prijateljev. Podloga namreč odlično zaščiti prtljažni del pred kremplji ljubljenčkov, prav tako pa se vam ni potrebno obremenjevati, da bi ti v avto po sprehodu prinesli blato in v njem puščali dlake.