Ženske torbice v ZDA kot predmet obsesije

67

Pravijo, da ženske ne morejo nikamor brez svoje ženske torbice, in verjetno ni nikogar, ki se s tem ne bi strinjal. Res pa je, da od tega nimajo koristi le one same – pogosto namreč zaklade, ki so v ženski torbici vedno pri roki, nato koristijo tudi njihovi partnerji in otroci. Res je, brez ženske torbice bi bila lahko cela družina izgubljena, če se malo pošalimo.

Zakaj ženske obožujejo torbice?

Nekatere ženske so obsedene s torbicami, nekatere s čevlji, nekatere z nakitom … Dejstvo je, da ima vsaka ženska med modnimi dodatki tistega, pri katerem včasih pozabi na zdrav razum, saj ji tako veliko pomeni. Vseeno je, koliko stane – enostavno ga mora imeti!

Predanost ženskim torbicam je bila kot zanimiv fenomen opažena tudi s strani psihologov, ki so v ZDA že leta 2013 opravili raziskavo o tem, zakaj so ženske torbice predmet obsesije. Opaženo je namreč bilo, da si ženske tam kupijo po tri torbice na leto, med njimi pa so pogoste tudi prestižne torbice dragih znamk. Zakaj in kaj to pomeni?

Draga ženska torbicaRezultati študije so bili precej presenetljivi. Izkazalo se je, da ženske drage dizajnerske torbice uporabljajo za namen obvarovanja svojega partnerskega odnosa. Povedano povsem na kratko: ženska, ki ima drago torbico prestižne znamke, naj bi s tem drugim povedala, naj pustijo njenega partnerja pri miru. Ta jim je namreč popolnoma vdan, kar dokazuje tudi to, da ji je bil pripravljen kupiti nekaj tako prestižnega. V raziskavi je sodelovalo skoraj 650 žensk, in vse so pri parih, kjer so imele ženske drage dizajnerske torbice, oblikovale mnenje, da gre za precej globoko zvezo – bolj tesno kot pri parih, kjer so bile torbice »navadne«.

Ženske torbice in Slovenke

Ženske v Sloveniji ne gre enačiti z Američankami, saj veljamo za precej bolj razgledane, prav tako pa od partnerja ne pričakujemo, da bo moč svoje ljubezni dokazoval z velikostjo kamna na zaročnem prstanu ali celo z logotipom na torbici, za katero je pripravljen plačati. Nenazadnje pa si torbice kupujemo same – in četudi imajo nekatere rade drage znamke, nas je večina takšnih, ki dajemo prednost kakovosti.

Modne ženske torbice
Modne in kakovostne ženske torbice so na voljo tudi v slovenskih spletnih trgovinah.

Če želite kakovost in vam ni mar za razkazovanje prestižnih imen, boste odlične ženske torbice našli v spletni prodajalni torbice.si, kjer skrbijo, da so vsi izdelki v skladu s trendi in na najvišjem nivoju, hkrati pa seveda primerni za žepe Slovenk. Draga torbica pri nas namreč niti slučajno ne priča o tem, koliko je plačal zanjo partner, temveč govori predvsem o tem, koliko je plačala lastnica sama in kako se bo morala potruditi, da to pred partnerjem prikrije. Saj poznate izgovor: »Ah, kje pa, sploh ni nova, tole torbico imam že celo večnost, samo nikoli je še nisi opazil …«.