Foto tapete in stenske nalepke poživijo vaš dom

152

Urejanje doma je vedno prijetno, saj si ustvarjamo prostor po svojih željah in za svoje potrebe oziroma za potrebe svoje družine. Pri opremljanju in dekoraciji se večinoma posvečamo pohištvu, a tudi odlično opremljen prostor je pogosto videti prazen, če ne posvetimo dovolj pozornosti tudi stenam. Te lahko naredimo bolj privlačne z izbiro zanimivih barv, z dekorativnimi elementi, kot so slike in fotografije, lahko pa se odločimo tudi za bolj sodobne pristope. Če bi radi stene popestrili z zanimivimi motivi, so nam na voljo tako stenske nalepke kot foto tapete, ki v sliko spremenijo kar celotno steno.

Kdaj se je najbolje odločiti za stenske nalepke?

Stenska nalepkaStenske nalepke so zanimiva dekoracija, ki se namesti povsem enostavno, na voljo pa vam je obilo zanimivih motivov, pri katerih lahko sami določate tudi barvo ter velikost.

Na spletni strani stenska-nalepka.si si lahko ogledate pestro ponudbo, primerno tako za stanovanjske objekte kot poslovne prostore, saj je motivov toliko, da se zagotovo najde primernega za vsak okus. Oziroma, povedano bolj odkrito: motivov je toliko, da je odločitev kar težka!

Kaj pa foto tapete?

Stenske nalepke so grafične upodobitve različnih motivov, pri katerih gre za upodobitve, ki so stilizirane, ne pa realne. Realen prikaz nam lahko omogočajo zgolj fotografije, zato so marsikomu za dekoracijo doma ljubše foto tapete. Tudi te so lahko po motivih izjemno različne in lahko prikazujejo realne predmete ali pokrajine, ali pa tudi povsem domišljijske. Razlika v primerjavi s stenskimi nalepkami pa je seveda v tem, da foto tapete na površini, ki bi bila pri stenski nalepki v eni sami barvi, zajamejo množico odtenkov in tako ustvarijo resničen videz. Tisk foto tapete je namreč visoko kakovosten in ko boste takšno tapeto namestili na steno, se boste dejansko počutili enako kot pri opazovanju fotografije ali celo, kot bi si neko pokrajino ogledovali skozi panoramsko steklo.

Kam pa lahko namestite foto tapete?

Pravzaprav niste kaj veliko omejeni. Potrebujete le ravno steno, ki jo morate izmeriti, da se ji nato prilagodi velikost foto tapete. Ta lahko obsega steno v celoti ali pa zgolj njej del. Poleg velikih sten lahko s foto tapeto pokrijete tudi prostor med kuhinjskim pultom in omaricami, ali pa tapeto s fotografijo namestite celo na kakšno drugo površino, na primer na velika drsna vrata.

Foto tapete
Za namestitev foto tapete potrebujete ravno steno ali drugo ravno površino.

Kaj pa motivi? Ko so se tapete prvič pojavile pred kakšnimi štiridesetimi leti, niso bile zgolj neprimerljive kakovosti, temveč tudi izbira motivov ni bila kaj velika. Danes vam ni treba imeti več zgolj slike plaže – izbirate lahko med na tisoče motivi pokrajin, narave, nežive narave, mest, živil, cvetja …

Prejšnji prispevekMaturantske obleke priznanih blagovnih znamk
Naslednji prispevekCanon kartuše za tisk neverjetnih fotografij
Gooie.si
Vam znanje v življenju pomeni veliko? Radi ves čas odkrivate nove zanimivosti in nasvete? Potem vam bo vsebinski spletni portal Gooie.si zagotovo pisan na kožo.