Kakšen jedilni stol izbrati?

459
Izbira jedilnih stolov

Še ne tako dolgo nazaj so bile jedilnice del bivalne kuhinje, le v večjih hišah so bile od nje ločene. Zdaj pa so večinoma del odprtega kuhinjsko-dnevnega prostora. Sodobna jedilnica je postala tudi družabni in marsikje najpomembnejši del bivalnega prostora. In ravno zato nas še toliko bolj skrbi, kako v tak prostor umestiti jedilno mizo in stole.

V današnjem prispevku se bomo posvetili izbiri ustreznih jedilnih stolov. Zaupali vam bomo, kakšen jedilni stol je najprimernejši za vaše potrebe. Med drugim vam bomo povedali, da je najpomembnejše, da na njih udobno sedite in da so jedilni stoli lahko v popolnem kontrastu z jedilno mizo.

Kakšne stole postaviti ob jedilno mizo?

Morda ste ravnokar kupili novo jedilno mizo, sedaj pa ne veste, kakšne kuhinjske stole bi postavili ob njo. Najbolje je, da so stoli in miza iz iste kolekcije, ker bodo na ta način delovali kot uglašena celota. Po drugi strani pa je pri izbiri jedilnega stola najpomembnejše, da boste na njih dobro sedeli. Tako pravzaprav ni nujno, da so jedilni stoli v oblikovalskem sozvočju z mizo.

Pri izbiri stolov za jedilnico bodite posebej pozorni na višino sedala. Ta mora biti prilagojena višini jedilne mize. Najpogostejša višina mize znaša 75 cm, najbolj pa ji bodo ustrezali stoli s sedalno višino 45 cm.

Ena od možnosti je tudi ta, da si namesto stolov izberete modno klop. Klopi so bile vedno modne in tako bo verjetno tudi ostalo. Razlog je povsem logičen. Ljudje na njih radi sedijo in se počutijo zelo udobno. Z njimi obenem rešujete ozke prostore. Lahko jih popestrite z okrasnimi blazinami.

Kljub temu se morate zavedati, da jedilna klop zahteva specifičen način sedenja, zato je v nekaterih primerih izbira klopi nepraktična. Kaj hitro se lahko zgodi, da prostor in uporabnika duši. V tem primeru so torej boljša izbira jedilni stoli, saj se boste na njih počutili veliko bolje, jedilna miza pa bo v prostoru bolj prišla do izraza.

Prejšnji prispevekIzboljšajmo izgled vsakega prostora z nalepkami
Naslednji prispevekObutev kot najpomembnejši del tekaške opreme
Gooie.si
Vam znanje v življenju pomeni veliko? Radi ves čas odkrivate nove zanimivosti in nasvete? Potem vam bo vsebinski spletni portal Gooie.si zagotovo pisan na kožo.