Najem virtualne pisarne

59

Kaj je virtualna pisarna in kdaj se vam jo izplača najeti? Pravzaprav si marsikdo virtualno pisarno predstavlja povsem napačno. Mnogo ljudi je mnenja, da gre za »imaginarno« pisarno, ki dejansko ne obstaja – virtualna pisarna naj bi po njihovem dejansko predstavljala delo od doma, pri katerem pisarne sploh nimamo, temveč opravljamo delo na primer na računalniku v svojem kabinetu ali dnevni sobi, ne pa v pravih pisarniških prostorih, ki so že po videzu poslovni prostori in v katerih lahko sprejemamo stranke. A ta predstava je napačna, kajti virtualna pisarna dejansko pomeni nekaj povsem drugega – in pri njej lahko še vedno opravljate delo tudi na računalniku naravnost iz svoje postelje, če tako želite, ali pa na kakršen koli drug način, tudi na terenu.

Kaj je virtualna pisarna?

Če želite registrirati svoje podjetje, potrebujete poslovni naslov, za katerega morate pridobiti soglasje lastnika nepremičnine oziroma v večstanovanjskih stavbah tudi soglasje sosedov. Tudi v primeru, da ne boste opravljali dejavnosti, ki zahteva prave poslovne prostore, pa se lahko tu zaplete. Če dovoljenj ne dobite, se znajdete v zagati – in to rešuje virtualna pisarna.

Virtualna pisarna pravzaprav pomeni plačilo možnosti, da podjetje registrirate na naslovu, ki ga nudi podjetje za oddajo virtualnih pisarn. Kaj to pomeni v praksi? Ne glede na to, kje dejansko delate, imate sedež podjetja registriran na naslovu ponudnika, ki mu mesečno za to plačujete najemnino. Tako pridobite sedež podjetja, na katerega prihaja tudi vsa pošta. Hkrati pa je treba priznati, da je virtualna pisarna v mnogih primerih zanimiva tudi zaradi same lokacije. Če se vam dogaja, da vas stranke pogosto ne izberejo zgolj zato, ker dejansko živite v precej oddaljenem kraju, je virtualna pisarna v Ljubljani ali katerem drugem večjem slovenskem mestu zagotovo prednost.

Najem virtualne pisarne
Sestanek v virtualni pisarni.

Kaj pa narediti, kadar se stranka želi z vami sestati na vašem naslovu oziroma v mestu, v katerem meni, da poslujete? Pravzaprav je rešitev izjemno enostavna, kajti večina podjetij, ki nudi najem virtualne pisarne, vam lahko (za doplačilo) omogoči tudi kratkoročni najem pisarne ali sejne sobe. Kadar je potrebno izpeljati sestanek s poslovnimi partnerji, se tako enostavno dogovorite za dnevni najem in v prostorih, kjer je registrirana vaša virtualna pisarna, organizirate sestanek. Vse, kar morate prinesti s seboj, je vaš računalnik, in takoj bo videti, kot da poslujete v »resnih« poslovnih prostorih.

Najem virtualne pisarne torej rešuje mnoge težave malih podjetnikov in podjetij, predvsem pa je izjemno praktičen z vidika stroškov – zakaj bi plačevali najem poslovnih prostorov vsak mesec, ko pa jih dejansko ne potrebujete?

Prejšnji prispevek5 načinov za izboljšanje spomina
Naslednji prispevekClip on lasni podaljški – vse, kar si želela vedeti!
Gooie.si
Vam znanje v življenju pomeni veliko? Radi ves čas odkrivate nove zanimivosti in nasvete? Potem vam bo vsebinski spletni portal Gooie.si zagotovo pisan na kožo.