Vedeževanje, astrologija in numerologija

75

Veliko nas je prepričanih, da je naša pot delno začrtana ob našem rojstvu, delno pa nanjo s svojimi dejanji in odločitvami vplivamo sami. Ker smo ljudje bitja s svobodno voljo, bi bilo namreč preveč neprijetno, če bi bilo naše življenje v celoti določeno vnaprej. Izgubilo bi ves svoj smisel.

Vedeževanje oziroma astrologija (vedezevanje.astrohisa.si), numerologija in drugi načini vpogleda v našo osebnost ter našo prihodnost nam usodo začrtajo le delno, v posameznih točkah, preko katerih bomo šli v življenju. Kako bomo stopali po poti do tja oziroma po kateri poti in na kakšen način bomo tja potovali, pa je povsem odvisno od nas samih, od naše izbire.

Vedeževanje ob rojstvu

Tisti, ki zase trdijo, da ne verjamejo v nič okultnega in v nobeno znanje, ki ni znanstveno, bi želeli zanemariti pomen dneva, časa in kraja rojstva, prav tako pa tudi pomen, ki ga lahko prinese ime. Kar je pravzaprav neumno – ker po drugi strani vsaka mama razmišlja o tem, kaj bo njen otrok po horoskopu.

Horoskop
V zodiaku je 12 astroloških znamenj, od katerih v življenju vsak igra drugačno vlogo.

Če se zadev že lotevamo na takšen način (in ni nenavadno, temveč povsem normalno, da nas zanima prihodnost otroka), potem se je bolje zadevam nekoliko bolj posvetiti in si pridobiti prave podatke. Vsi namreč vemo, da horoskopi danes niso zanesljivi. Izdaja jih vsakdo, piše jih vsakdo, glavne lastnosti posameznega znamenja pa lahko ravno tako našteje vsakdo, saj je to danes del neke povsem splošne razgledanosti. Horoskopi določajo ljudi glede na astrološko znamenje in to obsega rojstva v trajanju enega meseca. Vsi pa vemo, da rojeni v enem mesecu niso enaki in tudi njihove usode ne. Za dobro vedeževanje torej velja, da se je treba odločiti za izdelavo astrološke karte oziroma vprašati za astrološko napoved priznanega astrologa, ki bo upošteval natančne podatke rojstva.

Kaj pa numerologija? Ta ob rojstvu ni pomembna zato, ker bi nam kot vedeževanje napovedala neke dogodke, vsekakor pa lahko vpliva na življenjsko pot. Nobene potrebe ni, da bi otroka bremenile težave, ki niso potrebne. Če se odločite za numerološko izbiro imena, mu lahko njegovo pot precej olajšate.

Kolikšno težo naj ima vedeževanje ob rojstvu?

Numerologinja AnkaSe spomnite pravljice Trnuljčica, kjer so vile rojenice deklici napovedale, kaj se bo zgodilo na njen osemnajsti rojstni dan? Vse so storili, da ne bi bilo tako, a ni pomagalo.

Astrološka napoved in numerologija naj torej služita kot pomoč in vodilo, vsekakor pa naj vedeževanje nikoli ne postane breme, ki bi vplivalo na življenje posameznika ali družine. Če bomo ves čas zgolj čakali na nekaj, kar se nam obeta, ne bomo polno živeli. Nenazadnje bomo energijo vlagali v nekaj, kar je usojeno, zanemarili pa vse ostale vidike življenja.

Prejšnji prispevek10 lepih daril za ženske
Naslednji prispevekZ domeno do poslovnega uspeha
Gooie.si
Vam znanje v življenju pomeni veliko? Radi ves čas odkrivate nove zanimivosti in nasvete? Potem vam bo vsebinski spletni portal Gooie.si zagotovo pisan na kožo.